امروزه با توجه به وجود سیستم فاضلاب شهری، مسدود شدن لوله ها به امری رایج تبدیل شده است و ممکن است در هر ساعت از شبانه روز اتفاق بی افتد.
گرفتگی لوله و بالا زدن فاضلاب به راحتی می تواند جریان عادی زندگی را مختل کند. بنابراین نیاز به خدمات باز کردن لوله همیشه احساس میشود.
باز کردن لوله ها با روش های مختلفی انجام می شوند؛ اما بهترین روش، استفاده از دستگاه فنر زنی یا به عبارتی دیگر رفع گرفتگی لوله با فنر است.
برطرف کردن گرفتگی لوله فاضلاب با فنر به دو صورت دستی و استفاده از دستگاه فنر زنی انجام می شود که در ادامه با آن ها آشنا خواهید شد.
شماره تلفن شرکت کاسپین: 09127609500
فنر لوله بازکنی چیست؟
فنری بلند با انعطاف بسیار بالا با طول تقریباً یک متر که جنس آن از فولاد است. این فنر یک ابزار سیمی مارپیچ است که در یک سر آن دسته و در سمت دیگر آن سیم قرار دارد.
شرکت کاسپین آماده انجام خدمات در مناطق مختلف و زمینههای مختلف :
- لوله بازکنی شهرک غرب
- لوله بازکنی تهرانپارس
- لوله بازکنی شریعتی
- لوله بازکنی ولیعصر
- لوله بازکنی تهران
- تخلیه چاه تهران
- حفاری چاه تهران
- لوله بازکنی پیروزی
- لوله بازکنی فردوسی
- لوله بازکنی نبرد
- لوله بازکنی عباس آباد
- لوله بازکنی نظام آباد
- لوله بازکنی پاسداران
- لوله بازکنی ستارخان
- لوله بازکنی نارمک
- لوله بازکنی حکیمیه
- و تمای مناطق استان تهران
انواع فنر برای بازکردن لوله
فنر دستی و فنر برقی دو نوع از فنرهای مخصوص بازکردن لوله هستند که شباهت ها و تفاوت هایی با یکدیگر دارند که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
این فنرها دارای سرفنر های متنوعی هستند که بر حسب نیاز شخص لوله بازکن، مورد استفاده قرار می گیرند.
- نوع فنر و سرفنر باید با نوع گرفتگی لوله متناسب باشد. برای همین سرفنر ها قابلیت تعویض و نصب بر روی فنر را دارند.
- شخص لوله بازکن با توجه به نوع گرفتگی از سرفنر مناسب استفاده می کند.
- ما در این مقاله کاسپین ابتدا دو نوع فنر دستی و برقی را بررسی کرده و پس از آن به انواع سرفنر ها خواهیم پرداخت.
نحوه کار با فنر دستی
در ابتدا پیش از استفاده بایستی حتماً دستکش مناسب بپوشید. بعد از پوشیدن دستکش، نوک فنر را به آرامی در داخل لوله مسدود شده کرده و تا جایی که امکان دارد آن را حرکت دهید تا به مانع برخورد کند.
به این نکته توجه کنید که در هنگام حرکت فنر در اتصالات و زانوها، این کار با احتیاط انجام شود تا به لاله آسیب نرساند.
پس از آن که فنر به محل گرفتگی لوله برخورد کرد، باید دستهٔ آن را بچرخانید. سر فنر حالت ارتجاعی داشته و در درون لوله شروع به پیچیدن می کند که همین امر موجب پیچیده شدن مواد اضافی داخل لوله به دور فنر دستی می شود.
بعد از انجام این کار اگر فنر را از داخل لوله بیرون بیاورید، خواهید دید که مواد اضافی دور آن پیچیده شده و گرفتگی لوله برطرف می شود.
برای آن که سرعت عمل و کارایی فنر را بیشتر کنید می توانید انتهای آن را به یک دریل متصل کنید.
استفاده از دریل می تواند سرعت و کارایی را بالاتر ببرد اما نباید شدت چرخش فنر بالا باشد، زیرا در این صورت امکان آسیب رسیدن به لوله ها بالا می رود.بنابراین اگر نحوه کار با دریل را بلد نیستید، باید کار را به افراد متخصص بسپارید.
اگر می خواهید از دریل استفاده کنید حتماً مراقب دستان خود باشید و هیچ گاه این کار را با فنری که طول آن زیاد است انجام ندهید.
دستگاه فنر زنی
همانگونه که گفته شد جهت برطرف کردن گرفتگی های بالای 10 متر بایستی از فنر های بلند استفاده کرد که این فنر های بلند بر روی دستگاه لوله بازکنی متصل می شوند.
در مجموع برای رفع گرفتگی های بالای 10 متر از دستگاه فنرزنی استفاده می شود.
طرز کار دستگاه همانند فنر دستی است و تنها تفاوت آن ها این است که فشار و دوران توسط دستگاه ایجاد می شود.
برای اینکه ایجاد فشار در فواصل طولانی به گرفتگی ها توسط نیروی انسانی میسر نیست، در نتیجه از دستگاه های مخصوص برای ایجاد فشار لازم و کافی استفاده می شود. این فشار همانگونه که گفته شد به صورت دورانی بوده و قدرت و سرعت آن موجب برطرف کردن گرفتگی لوله فاضلاب می شود.
امروزه دستگاه از محبوبیت ویژه ای برخوردار است. زیرا با کمک آن هرگونه گرفتگی لوله فاضلاب برطرف میشود. در کمترین زمان و بدون آسیب رسیدن به لوله فاضلاب، انسداد مربوطه رفع میگردد.
این دستگاه دارای فنرها و سرفنرهای متفاوتی است که هر کدام مربوط به کار خاصی است. حتی فنرهای مربوط به لوله توالت جداگانه استفاده میشوند و از آنها برای رفع گرفتگی لوله آشپزخانه یا حمام و … استفاده نمیشود، زیرا به دور از بهداشت است.